project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-1
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-2
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-3
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-4

PRESTIGIOUS TWIN OFFICE BUILDING

The Gjensidige group is a leading Nordic insurance company. It has been providing general insurance services for more than 200 years. In 2010, it was decided that Gjensidige’s head office would be moved to a new building on ‘Schweigaards gate’, in the heart of Oslo, Norway. Three years later, in 2013, the building was completed. Its twin sections have a combined area of 25,000 square metres. While one section is rented by Gjensidige, the other is home to Norwegian State Railways.

About the project
Wood and glass feature prominently throughout the Gjensidige Business Centre. Used together, these materials make for a contemporary yet classic look. Wooden walls and floors strike a fascinating contrast with elements such as the glass roof and façade in the atrium. On the main staircase that connects all of the building’s floors, glass balustrades provide a counterpoint to the wooden stairs and oak railings.

In order to create a feeling of openness, underlining the accessibility of the company, the architect and Gjensidige selected Q-railing’s Easy Glass Slim system, which allows for maximum transparency. In total, approximately 1,000 metres of the structural glass railing were installed, using 16.76 mm laminated glass infill.

In 2014, the Gjensidige Business Centre received the Norwegian Award for Building Design, recognising its architectural excellence and contribution to sustainability.

Share
Country/State
Norway
City
OSLO
Architect/Installer
LUND + SLAATTO/PKS INDUSTRI AS

Systems

Are you sure you want to delete this moodboard?

PLEASE CONTACT US FOR MORE INFORMATION

Language