project-slide_private-architectural-residence_hamburg_de_1
project-slide_private-architectural-residence_hamburg_de_2
project-slide_private-architectural-residence_hamburg_de_3
project-slide_private-architectural-residence_hamburg_de_4

Architecture of light and openness

In a beautiful hillside setting near Hamburg, architect Remo Martin in collaboration with Langer GmbH have created a stunning villa. In order to take full advantage of the site’s magnificent rural views, a long structure with extensive glazing was planned. Glass is also a key feature of the interior.

About the project
The various reception rooms on the ground floor are separated by 3-metre wide glass partitions. Slide one aside and you step through into a gallery. To your right and left are open-plan living and dining areas. The bright, welcoming spaces seem to flow easily into one another. Passing through them, you arrive at a spacious terrace with a broad flight of steps leading down to the garden. It is as if the indoor and outdoor worlds have become one – a feeling intensified by floor-to-ceiling glass walls.

Upstairs, the 2 bedrooms share a long, covered balcony, where around 40 metres of Q-railing’s Easy Glass® Slim railing system has been installed. The uninterrupted transparency of the glass balustrade is in keeping with the architect’s vision of maximum light and openness - like the ground floor, the upper storey features retractable floor-to-ceiling glass walls and clean white surfaces.

Share
Country/State
Germany
City
Hamburg
Architect/Installer
Remo Martin / Langer Metallbau GmbH

Systems

Are you sure you want to delete this moodboard?

Sign up for our monthly newsletter

Subscribe to our newsletter to benefit from exclusive offers, product updates and best practices.

Language