project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-1
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-2
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-3
project-slide-business-centre-gjensidige-oslo-no-4

De Noorse Gjensidige groep is al ruim 200 jaar een vooraanstaande verzekeringsaanbieder. In 2010 werd besloten het hoofdkantoor te verhuizen naar een nieuw te bouwen complex in Schweigaardsgate, in het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo. Drie jaar later, in 2013, werd de nieuwbouw opgeleverd. De twee torens van het complex beslaan samen 25.000 vierkante meter. Gjensidige huurt de ene toren, terwijl de andere de thuisbasis is van Norwegian State Railways.

Over het project
Hout en glas zijn sterk aanwezig in het Gjensidige Business Centre. Door ze te combineren, is een eigentijdse maar toch ook klassieke, tijdloze look gecreëerd. Er is een indrukwekkend contrast tussen de natuurlijke houten wanden en vloeren en moderne glazen elementen zoals het dak en de pui. Op de centrale trap, die alle verdiepingen samenbrengt, is hetzelfde terug te zien: het hout op de treden en bordessen met moderne glasbalustrades als tegenhanger. De natuurlijke elementen passen uitstekend bij het Noorse karakter, terwijl de transparantie van het glas de openheid van Gjensidige weerspiegelt.

De architect en Gjensidige selecteerden het Easy Glass Slim balustradesysteem om de openheid te benadrukken. In totaal werd er circa 1.000 meter van de glasrailing gemonteerd, met een vulling van 16,76 mm gelaagd glas.

In 2014 ontving het Gjensidige Business Centre de Noorse Prijs voor Bouw Design voor zijn architectonische kwaliteit en bijdrage aan duurzaamheid.

Share
Land
Noorwegen
Plaats
OSLO
Architect/Installateur
LUND + SLAATTO/PKS INDUSTRI AS

Systemen

Weet u zeker dat u het moodboard wilt verwijderen?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE