project-slide-white-rose-shopping-centre-leeds-uk-1
project-slide-white-rose-shopping-centre-leeds-uk-2
project-slide-white-rose-shopping-centre-leeds-uk-3
project-slide-white-rose-shopping-centre-leeds-uk-4
project-slide-white-rose-shopping-centre-leeds-uk-5

In 2016-2017 onderging het White Rose overdekte winkelcentrum in het Engelse Leeds een renovatie. Onderdeel daarvan was een nieuwe helling bij de entree. Om de helling begaanbaarder en veiliger te maken, liet uitbater Landsec de helling voorzien van RVS balustrades uit onze Q-line serie en voegde daar Q-lights Linear Light LED handleuningen aan toe.

White Rose opende voor het eerst zijn deuren in 1997. In 2016 was het tijd voor vernieuwing. De nieuwe helling bij de entree was een van de onderdelen die hoogste prioriteit kregen. Projectarchitect Harris Partnership kreeg daarbij de opdracht de helling te voorzien van zowel een veilige valbescherming als extra verlichting.

LED handleuningen op een RVS balustrade

De Harris Partnership keek direct uit naar mogelijkheden om de gewenste extra verlichting in een valbescherming te kunnen integreren. De oplossing werd gevonden in ons Q-line balustradesysteem. De hoogwaardige RVS afwerking en strakke ronde vormen spraken de architecten erg aan. Toen daarna bleek dat de balustrade ook nog eens eenvoudig met LED handleuningen kon worden gecombineerd, viel de beslissing snel.

De The Wilde Group voerde de montage uit. Voor hen was het een relatief eenvoudig proces. Ze monteerden de 48,3 mm Q-line balusters en zetten daar MOD 22 glasklemmen van Q-railing op om de 10 mm dikke glasvullingen vast te kunnen houden. Daarna konden de leuninghouders en de LED handleuningen worden gemonteerd.

Er werden overigens geen standaard ronde buizen gebruikt. In dit geval werkten de monteurs met Q-lights Linear Light U-profielbuizen, omdat daar eenvoudig LED-strips in kunnen worden geklikt. Deze lieten zich echter niet op leuningsteunen. Toch was er geen man over boord, want Q-railing leverde hiertoe speciale adapters, waardoor de monteurs de leuningen alsnog op de steunen konden monteren.

Een balustrade als toegevoegde waarde

Nu de renovatie van het winkelcentrum klaar is, bewijst de nieuwe entreehelling zijn waarde des te meer. Het winkelcentrum had al 2 verdiepingen met 65.000 vierkante meter winkeloppervlak, maar is nu nog uitgebreider. Zo heeft heeft Landsec onder meer een 11 zalen tellende bioscoop en diverse restaurants toegevoegd. Hierdoor is het bezoekersaantal verder gestegen. En de Q-line balustrade met zijn LED handleuningen biedt al die mensen een veilig welkom.

Share
Land
Verenigd Koninkrijk
Plaats
LEEDS
Architect/Installateur
THE HARRIS PARTNERSHIP/THE WILDE GROUP

Systemen

Weet u zeker dat u het moodboard wilt verwijderen?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE