project-slide_sparkasse-koeln-bonn_de_1
project-slide_sparkasse-koeln-bonn_de_2
project-slide_sparkasse-koeln-bonn_de_3

EEN GEWAAGD STATEMENT

Het hoofdkantoor van Sparkasse Bonn is al sinds 1913 gevestigd aan de “Friedensplatz” in hartje Bonn, Duitsland. Eerst gesitueerd in een traditioneel gebouw met zuilen bij de ingang en vanaf 1957 in een pand op de hoek van het plein. Toendertijd state-of-the-art. In 2009 kon de bank echter niet anders dan concluderen dat het pand was verouderd. Een renovatie zou te duur zijn, vandaar dat er werd gekozen voor nieuwbouw.

Over het project
Het bestaande gebouw met 7 etages maakte plaats voor een nieuw architectonisch ontwerp dat ruimte bood aan meer dan alleen de bank. Er zijn nu ook diverse grote warenhuizen en een supermarkt gevestigd. De architectuur draait om functionaliteit en het binnenlaten van licht en lucht. De Easy Glass® Slim glasbalustrade die werd geïnstalleerd op het dakterras past uitstekend bij alle eisen die aan het gebouw worden gesteld. Ook sluit hij goed aan bij de voor het project karakteristieke architectonische aspecten, zoals de gevel van steen en grote glaspanelen. In totaal werd er rond de 100 meter Slim gemonteerd.

Share
Land
Deutschland
Plaats
BONN
Architect/Installateur
O&O BAUKUNST BERLIN

Systemen

Weet u zeker dat u het moodboard wilt verwijderen?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE