project-slide-q-line-club-venu-wales-uk-1-2
project-slide-q-line-club-venu-wales-uk-2
project-slide-q-line-club-venu-wales-uk-3
project-slide-q-line-club-venu-wales-uk-4

An atmospheric waterfront venue

Venu, in Pwllheli in het hart van Noord-Wales, is een eersteklas bestemming voor diner, dans, kunst en cultuur. Met een indrukwekkend uitzicht en zijn ligging direct aan het water, is het zonder twijfel een sensationele trekpleister in de regio. Toen Victoria Morris het pand in 2014 aankocht, stond ze voor de uitdaging om het voormalige tapijtenmagazijn om te bouwen tot een moderne, sfeervolle locatie, geschikt voor zo’n 150 personen en een grote diversiteit aan entertainment en evenementen. In de zomer van 2015 werd de renovatie opgeleverd en de Venu Club organiseert nu onder andere activiteiten met big bands, DJ’s, comedy nights en lokale kunst, maar ook bruiloften.

Over het project
Wat betreft de balustrades koos het Venu projectteam al in een vroeg stadium voor Q-railing. Sunrock Resources, verantwoordelijk voor de balustrademontage, had al eerder met Q-railing gewerkt en wist van diens focus op kwaliteit.

Suncrock had, net als Q-railing, zelf al ruime ervaring met de praktische uitvoering van complexe designideeën. Dit kwam bij het Venu project goed van pas: Op de begane grond moest de club moest worden uitgerust met een restaurant, lounge, dansvloer, VIP-ruimte en een balkon. Daarnaast was op de eerste etage een dakterras met balustrade gepland. Deze balustrade moest zorgen voor ongekende veiligheid zonder in te leveren op transparantie en uitzicht. Het resultaat, met zijn uitgestrekte blik op het omringende water, mag er zeker zijn.

Dit resultaat kon alleen mogelijk worden gemaakt met de best mogelijke materialen en producten, waaronder Q-railing’s Q-line systeem met MOD 28 glasklemmen, RVS balusters en handrailingen met een diameter van 48,3 mm en 10 mm dikke glaspanelen. Door de handrailingen en handrailingsteunen aan de binnenzijde van de balusters te monteren werd bovendien extra veiligheid gecreëerd. In totaal monteerde Sunrock meer dan 40 meter aan balustrades. Het moderne, minimalistische railingsysteem was bijzonder snel te monteren en Sunrock bespaarde daarmee aanzienlijk op de uiteindelijke kosten.

De lokale feedback op de renovatie en start van Venu is enorm positief en de club werd verkozen tot ‘Best Commercial Interior Design Project’ bij de ‘Northern Design Awards’.

Share
Land
Verenigd Koninkrijk
Plaats
Pwllheli, Wales
Architect/Installateur
Sunrock Resources

Systemen

Weet u zeker dat u het moodboard wilt verwijderen?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE