project-slide-university-of-leeds-leeds-uk-1
project-slide-university-of-leeds-leeds-uk-2
project-slide-university-of-leeds-leeds-uk-3
project-slide-university-of-leeds-leeds-uk-4

Een historisch pand renoveren brengt uitdagingen met zich mee, zeker als het publiek toegankelijk is. Hoe integreer je hedendaags design en voldoe je aan de modernste veiligheidseisen zonder het vintagegevoel te verliezen? De architecten van Fuse Studios in Leeds hebben het bijzonder goed voor elkaar weten te krijgen in het gerenoveerde onderkomen van de Faculteit Beelden Kunst van de Universiteit van Leeds. Opvallend detail in het exterieur is de hellingbaan bij de zij-entree. Deze sluit dankzij een Easy Glass Max glasrailing goed aan bij het gewenste design en biedt extra veiligheid doordat de railing is voorzien van een leuning met LED.

Renovatieproces

Het oorspronkelijke neoclassicistische faculteitsgebouw is ontworpen door architect Paul Waterhouse en stamt uit 1927. Het werd in de loop der jaren aan de nodige verbouwingen onderworpen. De meest recente startte in 2014 en werd opgeleverd in 2016. De universiteit investeerde maar liefst 8,5 miljoen euro in een rigoureuze renovatie, die van het gebouw weer een moderne, inspirerende leeromgeving zou maken. Het werk omvatte onder andere de sloop van een aanbouw aan de achterzijde en het vervangen van de dakbedekking. Ook werden diverse ruimtes teruggebracht naar hun originele grootse formaat en werden aanpassingen verricht om het gebouw duurzamer en toegankelijker te maken.

Leuning met LED

Dankzij de nieuwe hellingbaan bij de zij-entree kan iedereen, ook rolstoelgebruikers en mensen die slecht te been zijn, eenvoudig het gebouw binnenkomen. De specialisten van Q-railing adviseerden Easy Glass Max als balustradesysteem voor de opgang. Deze glasrailing is bijzonder sterk en speciaal ontwikkeld voor gebruik op publieke locaties. Het systeem voldeed dan ook met gemak aan alle gestelde veiligheidseisen en zorgde tegelijkertijd voor een nagenoeg ononderbroken transparant glazen oppervlak.

Eenvoudige montage

Het was Dappat Engineering die de Q-railing balustrade monteerde. Het ging om 45 meter, inclusief een vulling van 25,52 mm gelaagd glas. De montage verliep eenvoudig. Dankzij het gebruik van zeskantankers kon het Dappat team zelfs gedurende het montageproces nog het een en ander bijstellen. De RVS handleuning met LED monteerde Dappat op het glas 

Share
Land
Verenigd Koninkrijk
Plaats
LEEDS
Architect/Installateur
FUSE STUDIOS/DAPPAT ENGINEERING

Systemen

Weet u zeker dat u het moodboard wilt verwijderen?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE